Design, living and home

Sådan får du den cool, skandinaviske stil

Skandinavien er kendt for en helt særlig, minimalistisk stil. Den er enkel, men samtidig elegant. Den er rå, men samtidig fyldt med bløde elementer. Den er klassisk og alligevel noget helt for sig selv. Her får du en guide til netop den cool stil, som Skandinavien er så kendt for.

Hold dig til gråtoneskalaen

Uanset om det er boligindretning eller tøj, vi snakker om, er dette en god tommelfingerregel. Mange turister har pointeret, at den skandinaviske stil generelt er gennemgående sort, og derfor kan du altså roligt holde dig til gråtoneskalaen. Pointen med dette er, at det er klassisk og aldrig går af mode, men til gengæld åbner op for nogle andre stilmæssige valg. Er hele dit outfit eller dit hjem holdt i grå, sort og hvid, kommer der mere fokus på de linjer, der er valgt, og hvordan der bliver leget med forskellige elementer. Dét er netop noget af det, den skandinaviske stil kan. Der er ekstra meget fokus på detaljerne, fordi det hele er så afdæmpet, og derfor får de små skævheder også lov til at skinne særligt meget igennem. Vil du have den skandinaviske stil i dit hjem eller dit garderobeskab, skal du altså sørge for generelt at holde dig til enkle farver og så i stedet kigge godt efter finurlige detaljer, som fortjener ekstra opmærksomhed.

Leg med materialer

Noget andet smart ved at holde sig til gråtoneskalaen er, at der så bliver plads til at lege med materialer af forskellige slags. Når det hele er inden for samme afdæmpede palet, kommer der mere fokus på de materialer, de forskellige elementer er fremstillet i. Det vil sige, at du i forhold til dit outfit kan lege med kombinationer af læder, ruskind, hør, silke og så videre for at skabe forskellige kontraster. På den måde kan et look med eksempelvis sorte bukser og hvid bluse blive løftet til et helt nyt niveau, fordi bukserne er lavet i lækkert læder, og du som kontrast har tilsat en fin bluse i silke. Ligeledes kan du i din bolig med fordel bruge rå materialer som træ og beton, men så bløde det op med eksempelvis lammeskind og fine stearinlys i spinkle stager. Det hele handler om balancen mellem det rå og det bløde og om at sætte enkle detaljer i fokus. Heldigvis er der masser af brands, der har fokus på netop den skandinaviske stil, så du kan finde masser af hjælp rundt omkring. Vil du have tøj og boliginteriør til ekstra gode priser, kan du med fordel finde en rabatkode hos Rabatbanditten.dk.

Gør det til dit eget

Nok er den skandinaviske stil meget populær og yderst stilren, men den er også meget enkel og poleret, og den måde hvorpå du får allermest ud af den, er derfor ved at gøre den til din egen. Det vil sige, at selvom du satser på et klassisk skandinavisk udtryk, må du alligevel gerne kaste nogle farver ind i det, hvis det er dét, du har lyst til. Der findes ikke nogen konkrete regler for, hvad du skal og ikke skal gøre, og derfor kan du også sagtens gøre stilen personlig. Pift måske det meget enkle op med nogle anderledes accessoires eller indretningselementer, og tag dermed det bedste fra den skandinaviske stil og kombiner det med din egen personlige stil. På den måde får du naturligvis det bedste resultat, og hvis ikke den helt minimalistiske stil ligger lige til højrebenet for dig, kommer det også nemt til at virke klinisk og forceret, og derfor skal du være påpasselig med at bruge enkle elementer sammen med mere personlige items.

Leave A Reply

Your email address will not be published.