Design, living and home

Sådan gør du dit hjem stilet og roligt

Her får du fem råd til, hvordan du gør dit hjem mere stilet ved at lægge stort fokus på indretningen. Du kan også læse, hvordan du gør dit hjem mere roligt.

Hvis du går og pønser på, hvordan du kan gøre dit hjem mere stilet, har vi her et væld af gode råd til dig.

Det er vigtigt, når du indretter din bolig, at du formår at lægge fokus på det ydre.

Hvis du går og overvejer, hvad du skal gøre med dit hjem for at give det et mere friskt look, giver vi dig her et bud på, hvad du kan gøre.

De fem indretningsbud

1: Få din sofa til at skinne. Få tænker over, hvor vigtigt det er, men hvis du eksempelvis har en stofsofa, og du bruger en spraystoffarve, vil det give et unikt look. Et look, som dine gæster vil blive overraskede og fascinerede over. Det er vigtigt, at du som vært formår at vise, at dine gæster er vigtige. En skinnende sofa mere end indikerer, at du går meget op i, hvad dine gæster føler og tænker.

2: Sørg for, at din plante er placeret et sted, hvor den gør gavn og matcher indretningen. Stiller du din plante lige ved siden af TV’et, er der store minusser at spore. Dels forstyrrer det for måden, du ser fjernsyn på, og så ser det bare heller ikke så fedt ud. Sørg for, at planten er et sted, hvor den formår at skinne og stråle, og hvor den viser sin pragt.

3: Møblerne skal ikke stables op ét sted. De skal fordeles over det hele, hvilket gør, at der kommer ro hos iagttageren. Hvis du i stedet vælger at bombardere det hele i ét hjørne, vil det skabe kaos i gæstens øjne. Man stabler ikke et kæmpe skab op, bare fordi man kan. Det er bedre og nemmere, at man fordeler det hele.

4: Hvis du eksempelvis har en bogreol eller filmreol, kan du – hvis du har tiden – farvekoordinere det hele. Det vil sige, at hvis en bog har et grønt omslag, skal den stå ved siden af bøger, der ligeledes har grønt omslag. Jo flere forskellige farver, din reol kan udtrykke, jo bedre.

5: I stedet for, at du stiller dit TV op på et skab, er det bedre, du hænger det på væggen. På den måde sørger du for, at der skabes mere plads og mere ro. Flere rene linjer.

Sådan skaber du ro

Generelt er det vigtigt, du gør dig mange overvejelser om to ting:

A: Det simple.

B: Plads.

Blander du A og B sammen, får du et udtryk, som ikke er til at spøge med. Jo mere simpelt, og jo mere plads der er, jo bedre.

Der er intet, som er værre for ens sind og roen, end at man er i et hjem, hvor der er stopfyldt med alle mulige fyldting. Et skab skal ikke være mastodontisk stort, da det ødelægger roen, når man kigger på sin væg. Det er vigtigt, at pladsen udnyttes, og man tænker kreativt.

Plads og det simple. Nøglen til, hvordan du får et godt hjem. Med stilhed. Charme. Og plads. Ikke kun fysisk. Men plads til dine tanker. Og ro.

Du kan klikke her hvis du vil få inspiration til en bedre indretning.

Leave A Reply

Your email address will not be published.