Design, living and home

Sådan sparer du på varmen i dit hus

Er din varmeregning løbet løbsk? Et hus kan trække rigtig meget varme. Der kan være mange rum, der skal varmes op, men måske tænker du ikke lige over, hvor meget det egentlig løber op i, når du fyrer op for varmen over hele matriklen. Det finder du hurtigt ud af, når du får din varmeregning. Vil du undgå at skulle frygte hver gang, varmeregning skal betales, er der flere forskellige fifs, du kan gøre brug af for at mindske dit varmeforbrug. Følg med her og bliv klogere på, hvordan du mindsker dit varmeforbrug.

Skal der være varme alle steder i huset?

Vi ender ofte med at tænde for varmen i hele huset. Vi er jo i huset, og selvfølgelig skal der være varme på i hele huset. Eller skal der nu også det? Har du et stort hus, hvor I ikke nødvendigvis bruge alle kvadratmeter af huset lige meget, kan der være nogle rum, der ikke har brug for at være varmet op altid. Det kan være et gæsteværelse, der kun bliver taget i brug, når der er overnattende gæster. Det kan være den pæne stue, I kun sidder i ved særlige lejligheder. Måske har I et pulterkammer, der langt fra bliver inspiceret hver dag.

Der kan være mange forskellige rum i jeres hus, der ikke har behov for at blive varmet op hele tiden. Går der flere dage imellem, I er i et bestemt rum, eller er det et rum, I opholder jer meget kort tid ad gangen i, når I endelig er i det, kan I snildt spare en masse varme ved at skrue ned eller helt slukke for varmen i disse rum. Når I skal bruge rummet, kan I altid tænde eller skrue op for varmen igen.

Spar på varmen i soveværelset

Det er en fordel at skrue ned for varmen i soveværelset. Det er ikke kun for at gøre varmeregningen mindre, men det giver dig et bedre søvnmiljø. Er der for varmt i et soveværelse, når man skal sove, vil kroppen bruge mere energi på at regulere kropstemperaturen og evt. danne sved for at komme af med varmen. Det kan være med til at give en dårlig nattesøvn. Det er derfor godt for din nattesøvn og pengepung at skrue ned for varmen i soveværelset.

Nogle mennesker vælger at slukke helt for varmen i soveværelset. Det kan dog blive for koldt for nogen. Vil du gerne spare penge på varmeregningen, kan du bruge et varmetæppe, når temperaturen udenfor gør, at dit soveværelse bliver en snert for koldt, når du skal sove. Med et varmetæppe sparer du stadig penge, men du behøver ikke at ligge og ryste af kulde, når vintermånederne indtræffer.

En lille smule kan gøre en stor forskel

Har du svært ved at finde rum i dit hus, hvor du helt kan slukke for varmen, kan du skrue en anelse ned for varmen over hele huset. En halv eller hel grad kan gøre en væsentlig forskel på din varmeregning, hvis du skruer ned i alle rum i huset. Dette er derfor en nem løsning, du muligvis ikke lægger så meget mærke til i dagligdagen.

Skru ned i stedet for at åbne et vindue

Er der blevet for varmt i dit hus, fristes mange til at åbne et vindue for at regulere temperaturen. Dette er ikke en særlig god løsning, når det kommer til dit varmeforbrug. Det kan nemlig gøre, at der bliver endnu varmere i huset, fordi varmeapparaterne prøver at regulere for, at der er blevet for koldt pga. træk. Lad derfor være med at fyre for fuglene og skru i stedet ned, når det bliver for varmt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.