Design, living and home

Udlev din drivhusdrøm

Går du med tanker om at få lavet et drivhus i din have, hvor du kan dyrke dine egne grøntsager eller blot nyde et hyggeligt afslappende frirum? Inden du gør drivhusdrømmen til virkelighed og investerer i projektet, er der en del ting, du bør overveje og en del spørgsmål, du bør stille dig selv. Vi har samlet nogle god råd til dig, der drømmer om at få et drivhus, hvad end du ønsker at købe eller bygge det selv.

Hvad er formålet med dit drivhus?

Inden du begiver dig i kast med at købe eller bygge et drivhus, bør du overveje, hvad formålet er med netop dit drivhus. Er det vigtigst for dig, at du kan dyrke en masse lækre grøntsager, eller er du mere på udkig efter et slags orangeri eller udhus, så påvirker det nemlig, hvilke ting du bør prioritere. Når du har besluttet hvilke ting, der er vigtige for dig, kan du herefter begynde at skaffe materialer og planlægge projektet.

Hvilket materiale skal drivhuset være i?

Drivhuse fås i både glas og plast, og der er fordele og ulemper ved begge materialer. Ønsker du et drivhus i glas, får du et drivhus, der er helt glasklart, hvor lyset nemmere kan trænge ind. Dette betyder dog også, at du måske er nødt til at foretage nogle skyggeforanstaltninger, hvis nogle af dine planter ikke kan tåle så meget lys. Ulempen ved glas er ligeledes, at det så let kan gå i stykker, hvorfor du måske ofte skal reparere og købe nyt.

Vælger du et drivhus i plast, får du en bedre isolation, hvilket vil gøre drivhuset billigere at opvarme og nemmere at opholde sig i hele året rundt. Plastdrivhuse er desuden mere slidstærke og slagfaste, så de kan holde i længere tid. Plastdrivhuse er dog generelt dyrere end drivhuse af glas, og man skal ligeledes være opmærksom på den nedsatte lysgennemgang, plastmateriale har.

Vil du købe eller bygge selv?

Den nemme løsning er ofte at købe et drivhus, der blot skal samles hjemme i din have enten af dig selv eller professionelle. Ved at købe et komplet drivhus får du hurtigt din drøm opfyldt, og du kan med det samme begynde at nyde dit nye frirum. Denne løsning er dog dyrere, end hvis du selv kaster dig ud i at bygge dit eget drivhus, og du vil oftest få et standarddrivhus, der skal kunne passe til din have.

Vælger du at bygge dit eget drivhus, skal du være opmærksom på de udfordringer, der kan være i at få gjort drivhuset både flot og stærkt. Det kan dog i sidste ende betale sig, da du således kan få et helt unikt drivhus, der er lavet specifikt til din have. De penge, du sparer på at bygge selv, kan du med fordel benytte til ekstra lækre materialer, så drivhuset holder mange år endnu. Vælg eksempelvis kvalitetssikre plast tagplader hos E-plast.dk. Uanset hvilke byggedrømme, du går med, kan du få inspiration her og gå på opdagelse i de mange smarte løsninger.

Hvordan kan du gøre drivhuset personligt?

Når du har fået dit drivhus, og det står klar til at komme i brug, kan du begynde at anskaffe dig de ting, der skaber en unik og personlig stemning i drivhuset. Måske er du til mange eksotiske planter eller lækre danske råvarer? Måske er du til meget nips og hyggeligt genstande? Et drivhus kan være din mulighed for at eksperimentere med andre stile og funktioner, så du skal ikke være bange for at afprøve nogle anderledes ting, end du måske ville have gjort inde i din stue.

Leave A Reply

Your email address will not be published.